Κάντε "LIKE" στην σελίδα μας στο Facebook.

Powered By Εργασία.gr

  • Τα πρώτα βήματα εύρεση εργασίας.

    Όταν κάποιος γνωρίζει καλά τον εαυτό του, τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία του και έχει ξεκάθαρους επαγγελματικούς στόχους, έχει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει.

    Όμως, τρεις είναι οι σπουδαιότερες κινήσεις που πρέπει να κάνουν εκείνοι που κάνουν τα πρώτα βήματα για την αναζήτηση εργασίας:

    1) Να αποφασίσουν σχετικά με το ποιες θέσεις εργασίας τους ενδιαφέρουν.
    Σε αρχικό στάδιο, ο υποψήφιος με βάση τις σπουδές του & τα προσόντα του αποφασίζει πιο είναι το αντικείμενο με το οποίο θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά & κατ' επέκταση ποιες θέσεις εργασίας θα μπορούσε να διεκδικήσει.

    2) Να ενημερωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα σχετικά με τις θέσεις που προσφέρονται, τις απαιτήσεις της αγοράς και τις κινήσεις των εταιριών & να επιδιώξουν να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με πολλές εταιρίες.

    Για να βρει τις διαθέσιμες θέσεις, ο υποψήφιος μπορεί να στραφεί στις εξής πηγές πληροφόρησης:

    Αγγελίες σε εφημερίδες
    Άτομα του κοινωνικού του περιβάλλοντος (γνωστοί)
    Ειδικές ιστοσελίδες στο Internet
    Επίσκεψη σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων
    Γραφεία ευρέσεως εργασίας αποφοίτων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τα οποία αποφοίτησαν.
    Ημέρες καριέρας που διοργανώνουν διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα

    3) Να προετοιμάσουν ένα καλό Βιογραφικό και να το αποστείλουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. Με βάση την εμπειρία, για κάθε 100 βιογραφικά, οι συνεντεύξεις που πραγματοποιεί ο υποψήφιος, μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

περισσότερα άρθρα
  • Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος

    Ένα προσεγμένο Βιογραφικό σημείωμα χωρίζεται σε 4 μέρη: 1) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Στο 1ο μέρος που αφορά τα στοιχεία της ταυτότητας του υποψηφίου αναφέρονται : Το όνομα   Το επώνυμο Η πλήρης διεύθυνση Το...

    περισσότερα
  • Προτιμήσεις υποψηφίων για τις σχολές

    Τα στοιχεία του έτους, καταδεικνύουν ότι στις πρώτες επιλογές των υποψηφίων υπάρχουν : Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, βρίσκουμε Παιδαγωγικά τμήματα Αγγλική Φιλολογία Γυμναστική Ακαδημία, που βρίσκονται σε άνοδο εξαιτίας των ολοήμερων...

    περισσότερα
  • Ερωτήσεις από τους αξιολογητές

    Κατά τη διάρκεια της προσωπικής συνέντευξης, κάθε αξιολογητής κάνει ορισμένες βασικές ερωτήσεις στον υποψήφιο που παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε αξιολόγηση & τον βοηθούν να σχηματίσει μία άποψη για την...

    περισσότερα
  • Η σωστή ώρα για αλλαγή εργασίας

    Η απόφαση να αποχωρήσει ένας εργαζόμενος από μία εταιρία ή ένα κλάδο με δική του πρωτοβουλία, δεν είναι καθόλου εύκολη. Για να γίνει αυτό επιτυχώς, απαιτείται ενημέρωση, πολύ σκέψη & ωριμότητα...

    περισσότερα

Εργασία.gr

Τι θα βρείτε στο εργασία.gr

Αν ψάχνετε για εργασία, καταχωρήστε άμεσα και εύκολα το βιογραφικό σας και βρείτε την θέση εργασίας που σας ταιριάζει.

Αν είσαστε εργοδότης και ψάχνετε προσωπικό, αναρτήστε την αγγελία θέσης εργασίας και βρείτε τον κατάλληλο υποψήφιο μέσα από 15.000 και πλέον διαθέσιμα βιογραφικά.

Facebook