Κάντε "LIKE" στην σελίδα μας στο Facebook.

Powered By Εργασία.gr

 • Ερωτήσεις από τους υποψήφιους

  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο υπεύθυνος αξιολόγησης με κατάλληλες ερωτήσεις πρέπει να διαμορφώσει μια εικόνα σχετικά με τον υποψήφιο.

  Όμως και ο υποψήφιος δικαιούται και πρέπει να κάνει ερωτήσεις για να κατανοήσει πλήρως τι ακριβώς προσφέρει και τι ζητάει η εταιρεία με σκοπό να λάβει τη σωστή απόφαση σε περίπτωση που του προταθεί η θέση.

  Παρακάτω παραθέτουμε μερικές από τις διευκρινίσεις που επιλεκτικά πρέπει να ζητούν οι υποψήφιοι από την πρώτη επαφή τους με την επιχείρηση :

  Ποιο είναι το ύψος των αποδοχών που προσφέρει η επιχείρηση: Αφορά τον μισθό, τα επιδόματα, τις παροχές (ασφαλιστικά προγράμματα, μεταφορικό μέσο) και τα Bonus (π.χ. ποσοστό % επί των πωλήσεων). Επίσης, ποιες είναι οι προοπτικές για μελλοντική αύξηση του μισθού. Το ύψος του μισθού & των παροχών αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για κάθε υποψήφιο, ιδιαίτερα για όσους έχουν πρόταση εργασίας από περισσότερες της μίας επιχειρήσεις.

  Ποιες είναι οι προοπτικές εξέλιξης: Η ερώτηση αυτή είναι σημαντική διότι πολλοί προτιμούν μια θέση με χαμηλότερο μισθό αρκεί να τους προσφέρει μεγαλύτερες προοπτικές για άνοδο στα σκαλιά της ιεραρχίας, στο άμεσο ή στο πιο μακρινό μέλλον. Είναι θέμα φιλοδοξιών και ρίσκου για τους υποψήφιους που θέλουν να επενδύσουν μακροπρόθεσμα.

  Ποια είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία δίνονται οι προαγωγές: Αυτή η ερώτηση στοχεύει στο να μάθει ο υποψήφιος εάν προωθούνται στα ανώτερα κλιμάκια ήδη υπάρχοντες εργαζόμενοι ανάλογα με την πείρα και την προϋπηρεσία τους ή αν προσλαμβάνονται νέοι υπάλληλοι.

  Σε ποιόν θα αναφέρεται: Η καλή συνεργασία με τον ανώτερο έχει άμεση επίπτωση στο καλό εργασιακό κλίμα και στην διάθεση του εργαζόμενου να παραμείνει στην ίδια εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ιεραρχία υπάρχει συνήθως στο οργανόγραμμα της εταιρείας, και αυτό είναι κάτι που μπορεί να ζητήσει εναλλακτικά ο υποψήφιος για να διαπιστώσει ποιος ή ποιοι θα είναι προϊστάμενοι του.

  Ποια είναι τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις αυτής της θέσης: Μια εύλογη ερώτηση που δείχνει την υπευθυνότητα του υποψηφίου και τη διάθεση του να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα των απαιτήσεων που έχει η εταιρεία από αυτόν.
  Ποιο θα είναι το ωράριο εργασίας : Η ερώτηση σχετικά με το πόσες και ποιες ώρες θα απασχολείται, ενδιαφέρει όλους του υποψηφίους και καλό είναι να ξεκαθαριστούν οι απόψεις της εταιρείας περί ωραρίου και υπεροριών από την αρχή.

  Ποιο είναι το μερίδιο αγοράς της εταιρείας, τα προϊόντα, τα κανάλια διανομής και γενικότερα οι δραστηριότητες της: Με αυτή την ερώτηση ο υποψήφιος μπορεί να εκφράσει το ενδιαφέρον του για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης και για τη θέση στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Καλό είναι όταν κάνει αυτή την ερώτηση, να έχει προηγουμένως φροντίσει να ενημερωθεί, τις ημέρες πριν από την συνέντευξη, πληρέστερα για τις δραστηριότητες της εταιρείας για να μπορεί να συζητήσει με τον αξιολογητή εκτενέστερα και να του δείξει ότι είναι γνώστης περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την εταιρεία.

περισσότερα άρθρα
 • Τα πρώτα βήματα εύρεση εργασίας.

  Όταν κάποιος γνωρίζει καλά τον εαυτό του, τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία του και έχει ξεκάθαρους επαγγελματικούς στόχους, έχει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει. Όμως, τρεις είναι οι σπουδαιότερες κινήσεις που...

  περισσότερα
 • Τεστ Αξιολόγησης Προσωπικού - TestBiz.gr

  Το www.testbiz.gr είναι μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη ιστοσελίδα ψυχομετρικής αξιολόγησης στην Ελλάδα. Το testΒiz.gr έχει κατασκευαστεί από Έλληνες ψυχολόγους προκειμένου να διαγιγνώσκει ικανότητες, χαρακτηριστικά προσωπικότητας και επαγγελματικές αξίες μέσω της...

  περισσότερα
 • Προτιμήσεις υποψηφίων για τις σχολές

  Τα στοιχεία του έτους, καταδεικνύουν ότι στις πρώτες επιλογές των υποψηφίων υπάρχουν : Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, βρίσκουμε Παιδαγωγικά τμήματα Αγγλική Φιλολογία Γυμναστική Ακαδημία, που βρίσκονται σε άνοδο εξαιτίας των ολοήμερων...

  περισσότερα
 • Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος

  Ένα προσεγμένο Βιογραφικό σημείωμα χωρίζεται σε 4 μέρη: 1) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Στο 1ο μέρος που αφορά τα στοιχεία της ταυτότητας του υποψηφίου αναφέρονται : Το όνομα   Το επώνυμο Η πλήρης διεύθυνση Το...

  περισσότερα

Εργασία.gr

Τι θα βρείτε στο εργασία.gr

Αν ψάχνετε για εργασία, καταχωρήστε άμεσα και εύκολα το βιογραφικό σας και βρείτε την θέση εργασίας που σας ταιριάζει.

Αν είσαστε εργοδότης και ψάχνετε προσωπικό, αναρτήστε την αγγελία θέσης εργασίας και βρείτε τον κατάλληλο υποψήφιο μέσα από 15.000 και πλέον διαθέσιμα βιογραφικά.

Facebook