Κάντε "LIKE" στην σελίδα μας στο Facebook.

Powered By Εργασία.gr

 • Η σωστή ώρα για αλλαγή εργασίας

  Η απόφαση να αποχωρήσει ένας εργαζόμενος από μία εταιρία ή ένα κλάδο με δική του πρωτοβουλία, δεν είναι καθόλου εύκολη.

  Για να γίνει αυτό επιτυχώς, απαιτείται ενημέρωση, πολύ σκέψη & ωριμότητα ώστε να καταφέρει να κατανοήσει τι θέλει ο ίδιος και να ερμηνεύσει αυτά που συμβαίνουν στην εταιρία και στον ευρύτερο εργασιακό χώρο ώστε να είναι σε ετοιμότητα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσει την επαγγελματική αλλαγή.

  Συνήθως, ο εργαζόμενος απορροφάται από την εργασία του, χάνοντας την επαφή με τις εξελίξεις που συμβαίνουν στο επαγγελματικό περιβάλλον, σαν να λέγαμε "βολεύεται".
  Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν δεν είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά του.

  Στην ερώτηση σχετικά με το πώς θα καταλάβουμε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε εργασία, οι ειδικοί απαντούν ότι ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ και ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ, δηλ εμείς, λειτουργώντας με συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στον ¨εαυτό¨ μας, πρέπει να διακρίνουμε πότε η εργασία που κάνουμε σταματάει να καλύπτει τους στόχους που έχουμε θέσει για την καριέρα μας, πότε παύει να μας ενδιαφέρει και να ανταποκρίνεται στα όνειρα μας για το επαγγελματικό μας μέλλον και τη ζωή μας γενικότερα.
  Τότε πρέπει να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες εντοπισμού μια νέας καταλληλότερης εργασίας.

  Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ σπουδαίο να είμαστε προετοιμασμένοι για αλλαγές που ενδέχεται να συμβούν ξαφνικά, οι οποίες δεν αφορούν δικούς μας προβληματισμούς, αλλά την εταιρία στην οποία δουλεύουμε.

  Για παράδειγμα, η επιχείρησης μπορεί να αντιμετωπίζει ζημιές με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κλείσει αυτή ή ένα τμήμα της ή μπορεί να αποφασίσει να περιορίσει τον προσωπικό της.

  Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να μην μας βρουν τέτοιες αλλαγές απροετοίμαστους & μας φέρουν σε δύσκολη θέση;

  Να είμαστε όσο πιο καλά ενημερωμένοι γίνεται επάνω στις επιχειρηματικές κινήσεις της επιχείρησης, δίνοντας βάση σε αυτά που θα μας πουν συνάδελφοι μας από άλλα τμήματα ή φίλοι και γνωστοί από άλλες εταιρίες στον ίδιο κλάδο.

  Να ενημερωνόμαστε σχετικά με τις εξελίξεις που συμβαίνουν στο κλάδο από τα ΜΜΕ ή από οικονομικές εφημερίδες και έντυπα του χώρου.

  Να παρακολουθούμε επιμορφωτικά σεμινάρια όσο τον δυνατόν περισσότερο.

  Η διαρκής ενημέρωση και επιμόρφωση θα μας βοηθήσει από τα πρώτα κιόλας στάδια, όταν
  οι αλλαγές είναι ακόμη σε εξέλιξη (προβλήματα της εταιρίας, του κλάδου) να είμαστε από τους πρώτους που θα αντιληφθούν το δύσκολο κλίμα, να δράσουμε μεθοδικά και γρήγορα με σκοπό να βρούμε έγκαιρα μια κατάλληλη εργασία. Έτσι, θα αποφύγουμε το ανταγωνισμό που ενδέχεται να προκύψει όταν πολλά στελέχη, εξαιτίας των ξαφνικών αλλαγών, βρεθούν εκτός εργασία και αρχίσουν να ψάχνουν για δουλειά.


περισσότερα άρθρα
 • Προτιμήσεις υποψηφίων για τις σχολές

  Τα στοιχεία του έτους, καταδεικνύουν ότι στις πρώτες επιλογές των υποψηφίων υπάρχουν : Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, βρίσκουμε Παιδαγωγικά τμήματα Αγγλική Φιλολογία Γυμναστική Ακαδημία, που βρίσκονται σε άνοδο εξαιτίας των ολοήμερων...

  περισσότερα
 • Η κατάλληλη περίοδος για την αναζήτηση εργασίας

   Γενικά παρατηρείται μία αύξηση των προσλήψεων τους μήνες Σεπτέμβριο & Οκτώβριο, που ουσιαστικά σηματοδοτούν την αρχή της εταιρικής χρονιάς. Όμως σε αυτό δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες διότι κάθε εταιρία έχεις...

  περισσότερα
 • Τεστ Αξιολόγησης Προσωπικού - TestBiz.gr

  Το www.testbiz.gr είναι μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη ιστοσελίδα ψυχομετρικής αξιολόγησης στην Ελλάδα. Το testΒiz.gr έχει κατασκευαστεί από Έλληνες ψυχολόγους προκειμένου να διαγιγνώσκει ικανότητες, χαρακτηριστικά προσωπικότητας και επαγγελματικές αξίες μέσω της...

  περισσότερα
 • Υπηρεσία Στελέχωσης - Recruiting

  (απο την Recruitment Human Resources Managment) Η εταιρεία μας αποτελούμενη από έμπειρα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να αναλάβει και να καλύψει τις ανάγκες στελέχωσης της επιχείρησης σας εύστοχα, γρήγορα, επιστημονικά και...

  περισσότερα

Εργασία.gr

Τι θα βρείτε στο εργασία.gr

Αν ψάχνετε για εργασία, καταχωρήστε άμεσα και εύκολα το βιογραφικό σας και βρείτε την θέση εργασίας που σας ταιριάζει.

Αν είσαστε εργοδότης και ψάχνετε προσωπικό, αναρτήστε την αγγελία θέσης εργασίας και βρείτε τον κατάλληλο υποψήφιο μέσα από 15.000 και πλέον διαθέσιμα βιογραφικά.

Facebook