Κάντε "LIKE" στην σελίδα μας στο Facebook.

Powered By Εργασία.gr

 • Σε ποια εταιρία να απευθυνθώ

  Η ιδανική θέση και η ιδανική εργασία δεν είναι ίδια για όλους.

  Εναπόκειται στον υποψήφιο να αποφασίσει με βάση τις φιλοδοξίες, τις σπουδές, τα προσόντα και τις δεξιότητες του, αν ο τομέας δράσης και οι δραστηριότητες μιας εταιρείας, θα του εξασφαλίσουν ικανοποίηση στην παρούσα φάση και στο μέλλον & με αυτό σαν γνώμονα να έρθει σε επαφή με τη συγκεκριμένη εταιρία.

  Πρώτα από όλα είναι πολύ σημαντικό να κατασταλάξει ο υποψήφιος στο τι επιδιώκει και ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι του. Κάποιος μπορεί να αναζητά την θέση που θα του εξασφαλίσει τα προς το ζην και μονιμότητα, άλλος μπορεί να επιθυμεί την απόκτηση εμπειρίας ή υψηλές αμοιβές. Κάποιος άλλος ενδέχεται να επιζητεί την ανέλιξη του στην κορυφή της ιεραρχίας, ενώ κάποιος άλλος μια εργασία με λιγότερες απαιτήσεις.

  Συνήθως οι εργαζόμενοι σε μεγάλες εταιρείες ή πολυεθνικές έχουν την ευκαιρία απόκτησης εμπειρίας και προοπτικές υψηλών αποδοχών αλλά λόγω του καταμερισμού εργασίας, αποκτούν εμπειρία σε συγκεκριμένους τομείς και εξαιτίας του ανταγωνισμού που υπάρχει, η ανέλιξη στην ιεραρχία είναι δυσκολότερη. Από την άλλη όμως οι εταιρίες αυτές & ιδιαίτερα οι πολυεθνικές διακρίνονται για την καλή τους οργάνωση και για το γεγονός ότι παρέχουν συνεχή εκπαίδευση στους εργαζόμενους καθώς και προοπτικές εξέλιξης για όσους επιθυμούν να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες ακόμη και σε χώρες του εξωτερικού.

  Στις μικρότερες εταιρείες ένας εργαζόμενος έχει την δυνατότητα απόκτησης εμπειρίας σε πολλούς τομείς δράσης σε όλο το φάσμα λειτουργίας της εταιρείας ενώ έχει την ευκαιρία γρήγορης εξέλιξης επειδή εδώ ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος.

  Επίσης, καθοριστικό παράγοντα για να ξεχωρίσει κάποιος μια συγκεκριμένη θέση ή μια εταιρεία πριν στείλει το βιογραφικό του, αποτελεί η ενημέρωση και η διαμόρφωση προσωπικής άποψης για την εταιρία.

  Σήμερα, είναι πολύ εύκολο να αντλήσει κάποιος πληροφορίες από άρθρα ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εταιριών στο Διαδίκτυο με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με το ρυθμό ανάπτυξης της εταιρίας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τις, την κοινωνική υπευθυνότητα και το αν επιδεικνύει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να διαμορφώσει ο υποψήφιος μια προσωπική άποψη και αξιολογώντας αν πραγματικά τον ενδιαφέρει αυτή η εταιρία, να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, την αποστολή βιογραφικού.

περισσότερα άρθρα
 • Η κατάλληλη περίοδος για την αναζήτηση εργασίας

   Γενικά παρατηρείται μία αύξηση των προσλήψεων τους μήνες Σεπτέμβριο & Οκτώβριο, που ουσιαστικά σηματοδοτούν την αρχή της εταιρικής χρονιάς. Όμως σε αυτό δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες διότι κάθε εταιρία έχεις...

  περισσότερα
 • Υπηρεσία Στελέχωσης - Recruiting

  (απο την Recruitment Human Resources Managment) Η εταιρεία μας αποτελούμενη από έμπειρα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να αναλάβει και να καλύψει τις ανάγκες στελέχωσης της επιχείρησης σας εύστοχα, γρήγορα, επιστημονικά και...

  περισσότερα
 • Πτυχία με ζήτηση στην αγορά εργασίας

  Σήμερα, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση για πτυχιούχους σε σχέση με το παρελθόν. Επειδή, οι περισσότερες θέσεις είναι εξειδικευμένες, στην πλειοψηφία τους οι εταιρίες προσλαμβάνουν πτυχιούχους με τη σιγουριά ότι με τις...

  περισσότερα
 • Η σωστή ώρα για αλλαγή εργασίας

  Η απόφαση να αποχωρήσει ένας εργαζόμενος από μία εταιρία ή ένα κλάδο με δική του πρωτοβουλία, δεν είναι καθόλου εύκολη. Για να γίνει αυτό επιτυχώς, απαιτείται ενημέρωση, πολύ σκέψη & ωριμότητα...

  περισσότερα

Εργασία.gr

Τι θα βρείτε στο εργασία.gr

Αν ψάχνετε για εργασία, καταχωρήστε άμεσα και εύκολα το βιογραφικό σας και βρείτε την θέση εργασίας που σας ταιριάζει.

Αν είσαστε εργοδότης και ψάχνετε προσωπικό, αναρτήστε την αγγελία θέσης εργασίας και βρείτε τον κατάλληλο υποψήφιο μέσα από 15.000 και πλέον διαθέσιμα βιογραφικά.

Facebook