Κάντε "LIKE" στην σελίδα μας στο Facebook.

Powered By Εργασία.gr

 • Σε ποια εταιρία να απευθυνθώ

  Η ιδανική θέση και η ιδανική εργασία δεν είναι ίδια για όλους.

  Εναπόκειται στον υποψήφιο να αποφασίσει με βάση τις φιλοδοξίες, τις σπουδές, τα προσόντα και τις δεξιότητες του, αν ο τομέας δράσης και οι δραστηριότητες μιας εταιρείας, θα του εξασφαλίσουν ικανοποίηση στην παρούσα φάση και στο μέλλον & με αυτό σαν γνώμονα να έρθει σε επαφή με τη συγκεκριμένη εταιρία.

  Πρώτα από όλα είναι πολύ σημαντικό να κατασταλάξει ο υποψήφιος στο τι επιδιώκει και ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι του. Κάποιος μπορεί να αναζητά την θέση που θα του εξασφαλίσει τα προς το ζην και μονιμότητα, άλλος μπορεί να επιθυμεί την απόκτηση εμπειρίας ή υψηλές αμοιβές. Κάποιος άλλος ενδέχεται να επιζητεί την ανέλιξη του στην κορυφή της ιεραρχίας, ενώ κάποιος άλλος μια εργασία με λιγότερες απαιτήσεις.

  Συνήθως οι εργαζόμενοι σε μεγάλες εταιρείες ή πολυεθνικές έχουν την ευκαιρία απόκτησης εμπειρίας και προοπτικές υψηλών αποδοχών αλλά λόγω του καταμερισμού εργασίας, αποκτούν εμπειρία σε συγκεκριμένους τομείς και εξαιτίας του ανταγωνισμού που υπάρχει, η ανέλιξη στην ιεραρχία είναι δυσκολότερη. Από την άλλη όμως οι εταιρίες αυτές & ιδιαίτερα οι πολυεθνικές διακρίνονται για την καλή τους οργάνωση και για το γεγονός ότι παρέχουν συνεχή εκπαίδευση στους εργαζόμενους καθώς και προοπτικές εξέλιξης για όσους επιθυμούν να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες ακόμη και σε χώρες του εξωτερικού.

  Στις μικρότερες εταιρείες ένας εργαζόμενος έχει την δυνατότητα απόκτησης εμπειρίας σε πολλούς τομείς δράσης σε όλο το φάσμα λειτουργίας της εταιρείας ενώ έχει την ευκαιρία γρήγορης εξέλιξης επειδή εδώ ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος.

  Επίσης, καθοριστικό παράγοντα για να ξεχωρίσει κάποιος μια συγκεκριμένη θέση ή μια εταιρεία πριν στείλει το βιογραφικό του, αποτελεί η ενημέρωση και η διαμόρφωση προσωπικής άποψης για την εταιρία.

  Σήμερα, είναι πολύ εύκολο να αντλήσει κάποιος πληροφορίες από άρθρα ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εταιριών στο Διαδίκτυο με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με το ρυθμό ανάπτυξης της εταιρίας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τις, την κοινωνική υπευθυνότητα και το αν επιδεικνύει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να διαμορφώσει ο υποψήφιος μια προσωπική άποψη και αξιολογώντας αν πραγματικά τον ενδιαφέρει αυτή η εταιρία, να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, την αποστολή βιογραφικού.

περισσότερα άρθρα
 • Ερωτήσεις από τους αξιολογητές

  Κατά τη διάρκεια της προσωπικής συνέντευξης, κάθε αξιολογητής κάνει ορισμένες βασικές ερωτήσεις στον υποψήφιο που παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε αξιολόγηση & τον βοηθούν να σχηματίσει μία άποψη για την...

  περισσότερα
 • Συμβουλές για τον Υποψήφιο

  Ψάχνετε να βρείτε την καταλληλότερη εργασία για εσάς και τις δεξιότητες σας. Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω βασικές συμβουλές για την εύρεση εργασίας τότε θα αυξήσετε σε μεγάλο ποσοστό τις πιθανότητες...

  περισσότερα
 • Τα πρώτα βήματα εύρεση εργασίας.

  Όταν κάποιος γνωρίζει καλά τον εαυτό του, τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία του και έχει ξεκάθαρους επαγγελματικούς στόχους, έχει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει. Όμως, τρεις είναι οι σπουδαιότερες κινήσεις που...

  περισσότερα
 • Τα Μυστικά ενός άρτιου Βιογραφικού Σημειώματος

  Κύριος στόχος για τη συμπλήρωση ενός καλού βιογραφικού είναι η εξασφάλιση μιας συνέντευξης από τον εργοδότη. Με το βιογραφικό σημείωμα ο υποψήφιος έχει μια πρώτη ευκαιρία να διαφημίσει τον εαυτό του...

  περισσότερα

Εργασία.gr

Τι θα βρείτε στο εργασία.gr

Αν ψάχνετε για εργασία, καταχωρήστε άμεσα και εύκολα το βιογραφικό σας και βρείτε την θέση εργασίας που σας ταιριάζει.

Αν είσαστε εργοδότης και ψάχνετε προσωπικό, αναρτήστε την αγγελία θέσης εργασίας και βρείτε τον κατάλληλο υποψήφιο μέσα από 15.000 και πλέον διαθέσιμα βιογραφικά.

Facebook