Κάντε "LIKE" στην σελίδα μας στο Facebook.

Powered By Εργασία.gr

 • Σε ποια εταιρία να απευθυνθώ

  Η ιδανική θέση και η ιδανική εργασία δεν είναι ίδια για όλους.

  Εναπόκειται στον υποψήφιο να αποφασίσει με βάση τις φιλοδοξίες, τις σπουδές, τα προσόντα και τις δεξιότητες του, αν ο τομέας δράσης και οι δραστηριότητες μιας εταιρείας, θα του εξασφαλίσουν ικανοποίηση στην παρούσα φάση και στο μέλλον & με αυτό σαν γνώμονα να έρθει σε επαφή με τη συγκεκριμένη εταιρία.

  Πρώτα από όλα είναι πολύ σημαντικό να κατασταλάξει ο υποψήφιος στο τι επιδιώκει και ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι του. Κάποιος μπορεί να αναζητά την θέση που θα του εξασφαλίσει τα προς το ζην και μονιμότητα, άλλος μπορεί να επιθυμεί την απόκτηση εμπειρίας ή υψηλές αμοιβές. Κάποιος άλλος ενδέχεται να επιζητεί την ανέλιξη του στην κορυφή της ιεραρχίας, ενώ κάποιος άλλος μια εργασία με λιγότερες απαιτήσεις.

  Συνήθως οι εργαζόμενοι σε μεγάλες εταιρείες ή πολυεθνικές έχουν την ευκαιρία απόκτησης εμπειρίας και προοπτικές υψηλών αποδοχών αλλά λόγω του καταμερισμού εργασίας, αποκτούν εμπειρία σε συγκεκριμένους τομείς και εξαιτίας του ανταγωνισμού που υπάρχει, η ανέλιξη στην ιεραρχία είναι δυσκολότερη. Από την άλλη όμως οι εταιρίες αυτές & ιδιαίτερα οι πολυεθνικές διακρίνονται για την καλή τους οργάνωση και για το γεγονός ότι παρέχουν συνεχή εκπαίδευση στους εργαζόμενους καθώς και προοπτικές εξέλιξης για όσους επιθυμούν να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες ακόμη και σε χώρες του εξωτερικού.

  Στις μικρότερες εταιρείες ένας εργαζόμενος έχει την δυνατότητα απόκτησης εμπειρίας σε πολλούς τομείς δράσης σε όλο το φάσμα λειτουργίας της εταιρείας ενώ έχει την ευκαιρία γρήγορης εξέλιξης επειδή εδώ ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος.

  Επίσης, καθοριστικό παράγοντα για να ξεχωρίσει κάποιος μια συγκεκριμένη θέση ή μια εταιρεία πριν στείλει το βιογραφικό του, αποτελεί η ενημέρωση και η διαμόρφωση προσωπικής άποψης για την εταιρία.

  Σήμερα, είναι πολύ εύκολο να αντλήσει κάποιος πληροφορίες από άρθρα ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εταιριών στο Διαδίκτυο με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με το ρυθμό ανάπτυξης της εταιρίας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τις, την κοινωνική υπευθυνότητα και το αν επιδεικνύει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να διαμορφώσει ο υποψήφιος μια προσωπική άποψη και αξιολογώντας αν πραγματικά τον ενδιαφέρει αυτή η εταιρία, να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, την αποστολή βιογραφικού.

περισσότερα άρθρα
 • Προτιμήσεις υποψηφίων για τις σχολές

  Τα στοιχεία του έτους, καταδεικνύουν ότι στις πρώτες επιλογές των υποψηφίων υπάρχουν : Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, βρίσκουμε Παιδαγωγικά τμήματα Αγγλική Φιλολογία Γυμναστική Ακαδημία, που βρίσκονται σε άνοδο εξαιτίας των ολοήμερων...

  περισσότερα
 • Λάθη και παγίδες για τους υποψήφιους

  Παρακάτω αναφέρουμε μερικά από τα λάθη των υποψηφίων και τις παγίδες που μπορεί να δημιουργήσουν σκόπιμα κάποιοι αξιολογητές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής, ώστε να ελέγξουν τις αντιδράσεις των...

  περισσότερα
 • Ερωτήσεις από τους υποψήφιους

  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο υπεύθυνος αξιολόγησης με κατάλληλες ερωτήσεις πρέπει να διαμορφώσει μια εικόνα σχετικά με τον υποψήφιο. Όμως και ο υποψήφιος δικαιούται και πρέπει να κάνει ερωτήσεις...

  περισσότερα
 • Συνοδευτική Επιστολή

  Η επιστολή που συνοδεύει το Βιογραφικό σημείωμα είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς μπορεί να συμβάλλει θετικά στη λήψη της απόφασης να κληθεί ο υποψήφιος σε μία προσωπική συνέντευξη. Από την ύπαρξη...

  περισσότερα

Εργασία.gr

Τι θα βρείτε στο εργασία.gr

Αν ψάχνετε για εργασία, καταχωρήστε άμεσα και εύκολα το βιογραφικό σας και βρείτε την θέση εργασίας που σας ταιριάζει.

Αν είσαστε εργοδότης και ψάχνετε προσωπικό, αναρτήστε την αγγελία θέσης εργασίας και βρείτε τον κατάλληλο υποψήφιο μέσα από 15.000 και πλέον διαθέσιμα βιογραφικά.

Facebook